Meny
Meny

Rådgivare inom fastighetsvärdering med fokus intrång / markåtkomst

Stockholm Region Stockholm Sista ansökningsdag: 2024-09-06

Gillar du att jobba i gränslandet fastighetsekonomi och fastighetsjuridik? Har du jobbat med värderingsfrågor kopplat till intrång och markåtkomst som du vill fortsätta utvecklas inom? Då har vi jobbet för dig! Vi på Svefa rekryterar ny en ny Fastighetsvärderare inom området Rättsekonomi till vårt kontor i Stockholm. 

Här kommer du få jobba med kluriga juridiska frågeställningar kopplat till fastighetsvärdering kring intrång: perfekt för dig som vill kombinera ditt intresse för ekonomi och juridik! Du kommer till ett nischat gäng, som älskar att hålla sig ajour med det senaste och som hjälper varandra i det dagliga arbetet. 

Vi tror att det här jobbet passar dig med yrkeserfarenhet från värderingsfrågor, kanske som förrättningslantmätare, markförhandlare, MEX-ingenjör, fastighetsvärderare eller liknande. Läs gärna mer i annonsen här och varmt välkommen med din ansökan! 

Det här erbjuder vi dig

 • En del av ett kunnigt team inom rättsekonomi som alltid vill ligga i framkant (dessutom med ett pågående utbildningserbjudande där vi utvecklar andra i branschen)
 • Kultur som präglas av engagemang och professionalism
 • Löpande kompetensutveckling i en intern arbetsgrupp som jobbar med samma frågor
 • En del av ett bolag med unik bredd inom fastighetsrådgivning
 • Kontor centralt i Stockholm
 • Flexibelt jobb där du själv kan påverka din vardag
 • Samarbete inom affärsområdet såväl som tvärfunktionellt i bolaget

Om rollen 

Du kommer tillhöra affärsområdet Värdering & Analys, och vara en del av erbjudandet Rättsekonomi. Här kommer du jobba med frågor som rör gränslandet fastighetsekonomi och juridik framför allt vad gäller intrångsfrågor, ex vid ledningsrätter, inlösen av allmän platsmark, anläggningsförrättningar m.m. Vi jobbar ofta mot myndigheter och kommuner men också privata fastighetsägare. 

I din roll kommer du: 

 • Genomföra fastighetsvärderingar och analyser inom intrång, ex vägar som ska breddas, ledningar som ska dras, telefonmaster som ska sättas upp m.m. 
 • Ge råd och vara behjälplig inom juridiska frågeställningar, ex avtal som föreslås, skadeståndsregleringar som ska tydliggöras m.m.  
 • Jobba tillsammans med teamet och engagera dig i våra interna forum så att vi håller oss uppdaterade på aktuella rättsfall eller andra rön inom vårt område (för den nyfikne finns också stor möjlighet att utveckla vårt utbildningserbjudande inom området!)
 • Löpande ha kundkontakt i projektens gång 

Vem vi söker

För jobbet söker vi dig som: 

 • Har erfarenhet av intrångsvärdering, kanske som förrättningslantmätare, MEX-ingenjör, fastighetsvärderare eller relaterat område 
 • Har en akademisk examen inom fastighetsekonomi, samhällsbyggnad, lantmäteri eller liknande 
 • Är analytisk och har en förmåga att hitta lösningar i komplexa situationer 
 • Har en god kommunikationsförmågor och kan framställa rapporter och presentationer på ett professionellt sätt 
 • Är självgående och motiveras av att arbeta i ett högpresterande team där ditt bidrag gör skillnad 

Är du intresserad?

Vad kul! Skicka in din ansökan i form av ett CV tillsammans med en motivationstext till varför du söker. Vid frågor, kontakta affärschef Jan Tärnell, jan.tarnell@svefa.se eller 010 603 87 23  alternativt HR Specialist Julia Wengse, julia.wengse@svefa.se eller 010-603 87 42.

Vi arbetar med löpande urval och naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt. Förfrågningar från rekryteringsföretag undanbedes.

Om Svefa Konsultrollen på Svefa ger möjlighet att kombinera affärsintresse med fastighetskompetens. Våra värderingar sammanfattas PIVE och är Professionell, Integritet, Värdeskapande och Engagemang. Värderingarna genomsyrar vår verksamhet och vi visar det genom att vara förtroendeingivande, seriösa, pålitliga samt såklart bidra med positiv attityd, alltid se möjligheter och fokusera på att skapa mervärden hos våra kunder. Svefa erbjuder en stor bredd och har spetskompetens inom analys, fastighetsvärdering, samhällsbyggnad, fastighetsutveckling, transaktioner och förvaltningsrådgivning. Bland våra uppdragsgivare finns allt från stora fastighetsbolag, investerare, byggbolag och banker till mindre fastighetsaktörer och offentlig sektor. Svefa består av drygt 200 medarbetare och har kontor på hela 18 platser i Sverige. Vår närvaro i hela landet och kunniga medarbetare bidrar till en omfattande kännedom om fastighetsmarknaden - lokalt, regionalt och globalt.
Kontakt:
Julia Wengse, HR Specialist
010-603 87 42
julia.wengse@svefa.se

Jan Tärnell, Affärsområdeschef Värdering & Analys
010-603 87 23
jan.tarnell@svefa.se