Meny
Meny

Jurist inom Fastighetsrätt, Svefa

Stockholm Samhällsbyggnad & Fastighetsutveckling Sista ansökningsdag: 2024-09-06

Vill du jobba med juridisk rådgivning inom fastighetsrätt? Svefa söker en jurist med inriktning på mark- och exploateringsfrågor. Detta är en perfekt möjlighet för dig som vill kombinera din juridiska kunskap med ett affärsmässigt fokus i rollen som konsult!  

Hos oss blir du en del av ett kunnigt och expansivt team i ett bolag med en unik bredd i fastighetsbranschen. Varmt välkommen med din ansökan! 

Det här erbjuder vi dig! 

 • Stora utvecklingsmöjligheter där du får jobba med spännande, utmanande kundcase
 • Hög grad av frihet och flexibilitet
 • Ett värderingsstyrt företag där kulturen präglas av professionalism, engagemang och hög integritet
 • Dagligen jobba nära affären och bygga relationer med kunder
 • Jobba med branschens bästa konsulter och få tillgång till ett nätverk som hjälps åt, utvecklar och lär av varandra
 • Balans mellan arbete och fritid

Det här kommer du att göra 

I jobbet som jurist på Svefa kommer du ge fastighetsrättslig rådgivning till såväl kunder inom privat som offentlig sektor. Vi är också ett internt stöd och samarbetar med andra specialister inom bolaget. 

Du kommer huvudsakligen att: 

 • Hjälpa våra kunder med mark- och exploateringsfrågor, ex vid planeringsprocessen, upprättande och förhandling kring avtal, markanvändning m.m. 
 • Agera ombud i tvister och domstolsprocesser 
 • Ansvara för kunddialogen i form av att förvalta och bygga vidare på befintliga kontakter såväl som att etablera nya 

Mer om jobbet 

Du kommer tillhöra Svefas juristgrupp som är en del av affärsområdet Samhällsbyggnad och Fastighetsutveckling. Vi utgår från ett trevligt kontor mitt i centrala Stockholm, tillsammans med ca 100 andra kollegor. Du kommer rapportera till Claes Rainer, som är affärschef inom Juridik. 

Det här söker vi

För den här rollen tror vi att du är jurist och har erfarenhet av att jobba med exploaterings- och entreprenadfrågor. Kanske att du är eller har varit jurist på en kommun eller en myndighet, alternativt att du har erfarenhet av fastighetsjuridiska frågor inom privat sektor, på en advokatbyrå. Oavsett är det viktigaste att du känner dig hemma inom fastighetsjuridiken och vill hjälpa andra inom dessa frågor. 

I övrigt tror vi att du: 

 • är kommunikativ och gillar en spindel-i-nätet-roll med kontaktytor såväl internt som externt 
 • är affärsdriven och nyfiken på att vara med i expansionen av Svefas juristerbjudande

Är du intresserad?

Vad kul! Skicka in din ansökan i form av ett CV tillsammans med en motivationstext till varför du söker.

Har du frågor kring tjänsten? 

Kontakta affärschef Claes Rainer på 010-202 93 37 eller claes.rainer@svefa.se alternativt HR Specialist Julia Wengse på 010-603 87 42 eller julia.wengse@svefa.se. Processen är pausad under sommaren och vi kommer gå igenom ansökningarna i augusti. 

Vi arbetar med löpande urval och naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt. För slutkandidater applicerar vi personlighets- och begåvningstester i samarbete med AON. Vi genomför också bakgrundskontroll som en del av processen. Förfrågningar från rekryteringsföretag undanbedes.

 

Om Svefa Konsultrollen på Svefa ger möjlighet att kombinera affärsintresse med fastighetskompetens. Våra värderingar sammanfattas PIVE och är Professionell, Integritet, Värdeskapande och Engagemang. Värderingarna genomsyrar vår verksamhet och vi visar det genom att vara förtroendeingivande, seriösa, pålitliga samt såklart bidra med positiv attityd, alltid se möjligheter och fokusera på att skapa mervärden hos våra kunder. Svefa erbjuder en stor bredd och har spetskompetens inom analys, fastighetsvärdering, samhällsbyggnad, fastighetsutveckling, transaktioner och förvaltningsrådgivning. Bland våra uppdragsgivare finns allt från stora fastighetsbolag, investerare, byggbolag och banker till mindre fastighetsaktörer och offentlig sektor. Svefa består av drygt 200 medarbetare och har kontor på hela 18 platser i Sverige. Vår närvaro i hela landet och kunniga medarbetare bidrar till en omfattande kännedom om fastighetsmarknaden - lokalt, regionalt och globalt.
Kontakt:
Julia Wengse
julia.wengse@svefa.se

Claes Rainer, Affärschef
010-202 93 37
claes.rainer@svefa.se