Min roll på Svefa

Jag är affärschef inom affärsområdet Transaktioner. Rollen innefattar personalansvar för ungefär halva affärsområdet samt delansvar för den dagliga verksamheten men också egen debitering som konsult i stor utsträckning. Som konsult arbetar jag företrädesvis med analyser och förstudier kopplat till förestående transaktioner men har också projektledaransvar för ett antal transaktionsprocesser med fokus på byggrätter utvecklingsfastigheter.

Min bakgrund

Jag anslöt till Svefa 2014 och då som analytiker inom det då fristående affärsområdet Analys. Dessförinnan hade jag, sedan jag tog examen från KTH och samhällsbyggnadsprogrammet 2010, jobbat på ett mindre konsultbolag med analys och fastighetsutvecklingsfrågor. Efter ungefär två år på Svefa valde jag att byta affärsområde till Transaktioner för att komma närmare beslutsfattandet och affärerna.

Det bästa med mitt arbete

Vår vardag som rådgivare är att hjälpa kunder med icke vardagliga utmaningar. Det är naturligtvis en väldigt spännande vardag att ha. Det är stundtals krävande men väldigt utvecklande och givande att bidra på ett så konkret sätt. På Transaktioner blir vi också delägare i själva affären genom att vi tar ett rörligt arvode beroende på utfall, det är väldigt motiverande och kul när det går bra.

Min beskrivning av Svefa som arbetsgivare

Svefa har en speciell företagskultur där man verkligen värdesätter och respekterar sina kollegors kompetens, har en stor öppenhet för att samarbeta och hjälpas åt. Det ger en väldig trygghet att veta att man har alla dessa kompetenta kollegor bakom sig som kan svara på det mesta som kan tänkas komma upp. Trots den här höga kompetensen är det väldigt jordnära, på gränsen till lite väl anspråkslöst bland. Jag upplever att vi har en del utveckling framför oss i att ta mer plats i marknaden och jag tror vi har goda förutsättningar att göra det.

 

 

 

felix.ridderstrom@svefa.se

Jobbar du redan på Svefa?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@svefa.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor